İÇLİ KÖFTE

pratik yemek tarifleri-fd

Malzemeler:
1 kilo köftelik ince bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1su bardağı un
2 su bardağı su
pratik yemek tarifleri-fd
İç malzeme:
yarım kilo kıyma
3 orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı salça
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
kızartmak için:
2 yumurta
2 bardak sıvıyağ
Yapılışı:
Önce iç malzemesini hazırla,kıyma,soğanı sıvıyağla kavur salçayı koy karıştır,maydonozunu,cevizi,tuzunu koy karıştır,iyice soğut.Hamur için bulguru 2 saat önce sıcak suyla ıslat,ıslanmış bulgurun içine tuz,yumurta ve unu dök
yoğur,ellerini suya batırarak hamuru iyice yoğur,sonra istediğin büyüklükte hamurdan parçalar kopar,yuvarla.
Yuvarladığın hamuru elini ıslatarak ortasına bastırarak çukurlar aç,çukurlara iç malzemesinden koy kapatarak şekil ver.Büyük bir tencerede su kaynat,içine 2 tatlı kaşığı tuz at kaynayan suyun içine köfteleri at,biraz haşlansın süzdürerek çıkar.Haşlanan köfteler soğuduktan sonra yumurtaya batırarak kızart.Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar