BURMA AÇMA
pratik yemek tarifleri-fd |
MALZEMELER:
2 sb süt ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
- Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
- YAPILIŞI:Hamur mayalamak için derin bir kabın içine unu havuz şeklinde yapın üzerine tuzu serpin ortasına mayayı şekeri ve ılık sütü koyup parmak uçlarınızla mayayı eritin yumurtayıda kırıp iyice karıştırın unu ile karıştırarak biraz ele yapışan hamur yapın üzerini kapatıp 20 dk mayalandırın
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
- Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına
- giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
pratik yemek tarifleri-fd |
prarik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
Yorumlar
Yorum Gönder