20 Mart 2012 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
400 gr kuşbaşı
2 soğan
1 yk salça
1 domates rendesi
2 diş sarımsak
tuz, pul biber,karabiber

beğendi için;
3 yk un
2 yk sıvıyağ
3 sb süt
4 közlenmiş patlıcan
kaşar peynir rendesi
tuz

YAPILIŞI:Kuşbaşı etleri tencerede rengi dönene kadar kavuruyoruz et suyunu bırakınca suyunu çektirip üzerine sıcak su ekleyip et yumuşayıncaya kadar pişirin etler yumuşayınca suyunu bir kaba süzüp etleri biraz sıvıyağda soteleyin soğanları küp kesip etlerin üzerine ekleyip soteleyin  salçayı baharatlarıda ekleyip biraz daha kavurup domatesleri rendeleyip ekleyin (ben yazın hazırladığımız domates konservesi kulandım 3 yk) üzerine sıcak su ekleyip biraz daha pişirin.beğendi için ;tencerede sıvıyağ ile unu pembeleşinceye kadar kavurun közlenmiş patlıcanları iyice daoğrayıp unun üzerine ekleyin biraz kavup üzerine soğuk sütü  sürekli karıştırarak azar azar ekleyin bir taşım kaynayınca kaşar peynir rendesini ve tuzuda ekleyip karıştırıp altını kapatın.servis yaparken önce beğendiyi koyun üzerine et sotesini koyup servis yapın.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder