BALKABAKLI PASTA
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
4 sb süt
10 yk toz şeker
4 yk un
2 yk nişaşta
1 yk irmik
Kabaklı harç için:
1.800 gr bal kabağı
2.5 sb toz şeker
1 pkt petibör biskivi
1 sb ceviz
üzeri için:
yeşil fıstık
hindistan cevizi
YAPILIŞI:Balkabakların kabuğunu soyup 2 parmak genişliğinde kesip bir tencereye alıp üzerine toz şekeri döküp kapağı kapalı olarak pişmiye bırakıyoruz.Pişmiş olan kabakları sıcakken çatalla veya eziciyle ezip içine parçalanmış biskivileri kırılmış cevizleri ilave edip karıştırın kabaklı harcımızı hazırlamış oluruz.Bir tencereye sütü,şekeri,unu,nişaştayı,irmiği koyup karıştırarak pişirin vanilyayı ekleyip altını kpatın.Yuvarlak çember kalıbını servis tabağına alıp önce muhallebiyi boşaltıp üzerini düzeltin 6-7 dk katılaşmasını bekletin sonra üzerine kabaklı harçı boşaltıp düzeltiyoruz oda sıcaklığına geldiğinde çember kalıpla birlikte buzdalabında en az 4-5 saat dinlendiriyoruz.servis yapmadan önce fıstık veya (daha önce tarifini verdiğim ıspanaklı kekle ),hindistan cevizi ile süsleyin.Kelepçeli kalıbı dikkatlice çıkarıp servis yapın.AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder