ELMALI KURABİYE

pratik yemek tarifleri-fd
 MALZEMELER:

pratik yemek tarifleri-fd

  • 125 gr margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
  •  yarım paket k. tozu
  • vanilya

İÇ MALZEMESİ
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
 YAPILIŞI:

  • Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
  • çizgili modeli yapmak için hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, yarım cm. kalınlığında açın.
  • Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı  içden koyup sarın. Hafifçe  büküp ay şekli verin.
  • Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. çay  bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
  • Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
  • Fırından çıkarıp kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar