İÇ PİLAVLI KIZARILMIŞ TAVUK

pratik yemek tarifleri-fd
Malzemeler:
1 bütün tavuk
pratik yemek tarifleri-fd
1 kilo pirinç
3 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
 kuş üzümü
dolmalık fıstak
tuzsuz fıstık
nane
karabiber
tuz
pul biber
1 su bardağı sıvıyağ
Sosu:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ koy,rondadan çektiğin soğanları sıvıyağda kavur,üzerine pirinci ekle güzelce kavur.Üzerine salçaları ekle karıştır.Sırasıyla baharatları pirincin üzerine dök.Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su koy pişmeye bırak.Pişen iç pilavı soğumaya bırak .Bu arada tavuğu üzerinde tüylerini ocakda ütüle,tavuğu bir miktar suda 14 dakika haşla.Soğuyunca tavuğun üzerine sosdaki malzemeleri karıştır,sür.Tavuğun içine alabildiği kadar
iç pilavdan doldur.Doldurduğun bölümü kürdanlarla sıkıca kapat.Tavuğu fırın  tepsisine koy,fırına at.40 dakika
pişir.Fırından çıkan tavuğu büyük borcamın ortasına koy,etrafına kalan iç pilavı doldur.Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar