ARNAVUT BÖREĞİ



Malzemeler:
6 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su
İç malzeme:
isteğe bağlı:
peynir
patates
pırasa
kıymalı olabilir
Aralarına sürmek için:
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Un ve tuza yavaş yavaş suyu dökerek hamur haline getir.Haamuru önce ikiye böl,sonra böldüğün bir tanesini
10 eşit parçaya böl böldüğün parçaları yemek tabağı büyüklüğünde tek tek merdaneyle aç.Açtığın yuvarlakların arasına tereyağı erit sıvıyağla karıştır,sür. Hamurları aralarını yağlayarak 10 taneyi üst üste diz,bir kenarda beklesin.Diğer hamur parçasını da 10 parçaya bölüp aynı işlemleri yap.Elimizde 2 tane aralarını yağladığımız 10 katlı hamurlar olacaktır.Hamurlardan birini tepsinin büyüklüğüne göre merdaneyle büyüt,tepsiye döşe arasına istediğin malzemeden hazırlayıp koy.Diğer 10 katlı hamuruda tepsi büyüklüğünde büyüterek üstüne koy.Üzerine sıvıyağ koy.180 derecede pişir.Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar