REYHAN ŞERBETİ

pratik yemek tarifleri-fd

pratik yemk tarifleri-fd
MALZEMELER:

  • 1 demet reyhan
  • 8 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 5-6 diş limon tuzu
  • Varsa yarı sıkılmış limon kabukları
YAPILIŞI:
Reyhanları yıkayıp, elinizle bir kaç parçaya bölün. Sürahiye koyup üzerine kaynar su ve şekeri ekleyin. Şeker eriyince limon tuzunu ve limon kabuklarını ilave edin ve soğumaya bırakın. (Limon tuzu eklenince rengi koyu pembe olacak) Dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun. buz ekleyerek servis edin.Sürahide biraz daha rengi koyu gözüküyor.AFİYET OLSUN
NOT:Tadı  nasıl olur diye merak edenler için söyleyim hafif reyhan tadı alıyorsunz çok hafif bir içecek değişik bir tat isteyenler için tavsiye ederim.1 demet yerine yarım demette kullanabilirsiniz...Reyhan şerbeti, hem yapımı kolay hemde çok faydalı bir şerbettir. Tansiyon düşürücü etkisi vardır. Bu yüzden yüksek tansiyon hastaları için eşsiz bir içecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar