PATATES PÜRELİ KÖZLENMİŞ KARNIYARIK

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
6 PATLICAN
2 domates rendesi
400 gr kuşbaşı et
pratik yemek tarifleri-fd
3 soğan
3 adet yeşil biber
1 diş sağrımsak
2 yk salça,su
püre için:
3 patates
1 sb süt
tuz,karabiber
üzeri için
kaşar peynir rendesi

YAPILIŞI:Patlıcanları ocakta közleyin.kabuklarını soyup tepsiye diziyoruz..içi harcı için;önce etleri düdüklüde biraz su koyup haşlayın.suyunu süzdürün tencerede küp kestiğimiz soğanlrı ve sarımsakları ekletip rengi dönene kdr kavuruyoruz biberi ve kuşbaşı etleride ekleyip kavurun.salçayı, küp kestiğimiz dometesleri tuzu ekleyin birazda su ekleyip pişiriyoruz.Maydonozlarıda ekleyip kapatıyoruz. patlıcanların içini etli harçdan doldurup sonra tepsiye diziyoruz.patlıcan bitene kdr tekrarlıyoruz püresi için:patatesleri haşlayın suyunu süzdürüp  ezin 1 sb süt ilave ederk püre haline getirin (kıvamı biraz akışkan olacak ona göre sütü ilave edip veya azaltabiliriz)fırına veriyoruz krema pompasıyla patlıcanların üstünü kaplayıp üste kaşar rendesi koyun önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz  servis yapıyoruz..AFİYET OLSUN...




Yorumlar

Popüler Yayınlar