EV YAPIMI KOLAY LİMONATA
pratik yemek tarifleri-fd |
YAPILIŞI:Öncelikle limon kabuklarını rendenin küçük gözünden rendeleyin.beyaz kısmını rendelemeyin.Limonları sıkacakla sıkın,üzerine şeker ve limon tuzunu da ekleyip 2 litre sıcak suyu üzerine dökün,şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın.Dışarda soğuyan limonatayı süzgeçten süzün,1 litre soğuk suyuda ilave edin ve buzdolabına kaldırın.nane yaprakları ekleyebilirsiniz.Soğuduktan sonra limonata hazır.Damak tadınıza bağlı olarak su miktarını azaltabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
NOT:BEN LİMONLU TARİFLERİ BEĞENDİĞİM İÇİN BNM İÇİN GZL VE ÇOK BEREKETLİ BİR İÇECEK...TADI HAZIR ULUDAĞ LİMONATANIN AYNISI AMA SADECE RENGİ DOĞAL OLDUĞU İÇİN DAHA AÇIK SARI OLDU...AYRICA HEMEN BOZULMUYOR 2-3 GÜN BUZDOLABINDA DURABİLİR..DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM...
Yorumlar
Yorum Gönder