KABAKLI ALİ NAZİK

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD
MALZEMELER:
3 Kabak
2 yk sıvıyağ
2 yk süzme yoğurt
1 kase yağurt
350 gr kıyma
2 soğan
2 yk salça
2 diş sarımsak
maydonoz
tuz,karabiber,pul biber
 YAPILIŞI:Kabakları rendeleyip tavada sıvıyağ ile suyunu verip çekene kadar soteleyin tuzu ilave edin.başka bir tavada sarımsağı ve soğanları küp kesip  pembeleşinceye kadar soteleyin kıymayıda ilave edip suyunu verip çekterine kadar soteleyin salçayı,baharatları,ilave edin altını kapatıp üzerine doğradığımız maydonozları ilave edin bir kasede süzme yoğurt ile yoğurdu karıştırıp sarımsağı rendeleyip ilave edin.servis tabağına önce kabağı yayın üzerine sarımsaklı yoğurdu onun üzerine kıymalı harcı koyup maydonozlarla süsleyip servis yapınız.AFİYET OLSUN...

ÇOK HAFİF BİR TARİF DENEMİNİZİ TAVSİYE EDERİM....KABAK YEMEYENLERİN YİYEBİLECEĞİ BİR YEMEK

Yorumlar

Popüler Yayınlar