REYHANLI ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
1 kg kabak
2 soğan
1 yk salça
3 yk sıvıyağ
1diş sarımsak
yrm çay b.pirinç
yrm çay b.pirinç
maydonoz,taze reyhan
nane,pul biber,tuz
YAPILIŞI:Soğan ve sarımsakları küp doğrayıp sıvıyağda kavurun salçayıda ekleyip biraz daha kavurup üzerine iri küp kestiğimiz kabakları da ekleyin ve biraz daha kavurun üzerine biraz sıcak su koyup üzerine yıkadığımız pirinçleri, kuru nane ,pul biber ilave edip kısık ateşte pişirin ( sıcak suyu çok fazla koymayın çünkü kabak suyunu verecek onun için arada bakıp kıvamını ayarlayın ) Altını kapatıp üzerine maydonoz ve reyhanı doğrayıp serpip servis yapınız.(dereotuda koyabilirsiniz kabağa çok yakışıyor)AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder