ERİKLİ TART
pratik yemek tarifleri-fd |
Hamur için malzemeler;
5 çay bardağı un
100 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
12 adet erik
3 kaşık şeker(tepeleme)
5 çay bardağı un
pratik yemek tarifleri-fd |
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
12 adet erik
3 kaşık şeker(tepeleme)
Erikli sos için
3 adet erik
100 gr şeker(yrm sb toz şeker)
3 adet erik
100 gr şeker(yrm sb toz şeker)
Yapılışı:
Hamurun tüm malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.tepsimizi yağlayıp hamurumuzu parmaklarımızla bastıra bastıra tüm tepsiye yayıyoruz.erikleri önce yarıya kesip sonra ince ince dilimleyip şekilde görüldüğü gibi diziyoruz
üzerine 3 kaşık şeker serpip fırında 180-190 derecede pişiriyoruz
hamur hafif pembeleşince üzerine fırçayla erikli sosu sürüp 5-10 dakika daha pişiriyoruz
hamur çabuk pişiyor.
erikli sos tarifi:
3 adet eriği soyup rendeleyin tencereye koyun
üzerine 100 ml şekeri ilave edip karıştırın.kaynadıktan sonra birkaç dk tutmanız yeterli
erikli sosu sürünce parlak bir görünüm elde ediyoruz jöle görevi görüyor hem de şeker nedeniyle tatlanıyor..
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder