MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

pratik yemek tarifleri-fd

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:

  • 1 kg. Erik (sert olanlarından)
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


YAPILIŞI: şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın.Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine atın.Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.Ara sıra çok yavaşça karıştırın.Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Sıcakken kavanoza koyup. Soğuyunca ağzını kapatın.Mümkünse buzdolabında, değilse güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar