PERDE PİLAVI
PRATİK YEMK TARİFLERİ-FD |
MALZEMELER:
3,5 sb pirinç
1 bütün tavuk göğsü
200 Gr. Badem50 Gr. ç‡am FıstığŸı
50 Gr. Kuş üzümü
2 çorba K. TereyağŸağ
Sıvıyağ
Tuz,karabiber,yenibahar
Tavuk Suyu
HAMURU İÇİN:
Un
2 Yumurta
yarım çay B. Ayçiçek Yağ
3 ç‡orba K. YoğŸurt
Tuz,1 çay k.kabatma tozu
HAZIRLANIŞI: Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz. Bademleri kaynatıp soyuyoruz. Sıvıyağ ve tereyağı eritiyoruz. Önce bademlerin bi kısmını koyup ardından çam fıstığını ekleyip kavuruyoruz. Yıkanmış pirinçleri ekleyip 5 dakika kavuruyoruz. Tavuk suyu, tuz, kuş üzümünü ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pilavı pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tiftiklediğimiz tavuğu ve karabiber döküp 15 dakika dinlendiriyoruz. Hamuru için, unun ortasını açıyoruz. Yumurtanın sarısı, yoğurt, sıvıyağ kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıp yoğuruyoruz. Derin ve kubbe şeklindeki kalıbımıza ben aliminyum tencere kullandım bol margarin sürüyoruz. Bademlerin bir kısmını yağladığımız kalıbımıza diziyoruz.
Hamuru merdane ile açıyoruz. Yağlanmış ve badem dizilmiş olan kalıbımıza yerleştiyioruz. ortasına pilavı başına kadar dolduruyoruz. Kenarda kalan hamurları ortaya doğru kapatıyoruz. Üzerine sıvıyağ sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder