YUNAN EKMEĞİ

pratik yemek tarifleri-fd
 MALZEMELER:
  • 200 gr. ılık süt
  • 1 büyük yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 çaykaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım yaş maya
  • aldığı kadar un
  • Katlara sürmek için yumuşak tereyağı
YAPILIŞI:Süt, tereyağı, birbütün  yumurta ve ikİnci yumurtanın yanlız beyazı,sarısı üzerine sürülecek maya, şeker,  tuz ve un  karıştırılarak hamur yoğurulurulup mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamur dört bezeye bölünür.Her parca tekrar dörde bölünerek 16 adet kücük beze elde edilir.Dört tane beze teker teker tabak büyüklügünde açılarak yumuşak tereyğı sürülür ve üst üste konularak sıkıca sarılır.Tereyağı ne çok fazla olacak ne de sürülmeyecek kadar az olacak.Diğer bezeler de dörtlü guruplar olarak ayni işleme tabi tutulur.Ortam sıcaksa bezeleri 15 dak. kadar buzdolabında bekletin.Hazırladığınız sarmaları 4-5  üçgen parçaya kesin.Ortaboy bir tepsiyi yaglayıp.Sarmadan kestiğiniz parçaların uç kısımlarını tepsinin ortasına  kesilen tarafları tepsiye temas edecek.Kalan üçgenleri tepsinin bos yerlerine dizip yumurta sarısı sürün.Bir süre tepside ikinci mayalanma için bekletin ve 200 de kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...
not:çörek tadında bir tadı oluyor ben orjinal tarifi uyguladım ama içine dövülmüş ceviz,fındık koyunca daha da lezzetli olabilir..


Yorumlar

Popüler Yayınlar