KARIŞIK MEYVALI KEDİ DİLLİ TATLI
pratik yemek tarifleri-fd |
1,5 LT süt
1,5 sb toz şeker
1 sb un+2yk nişasta
1 pkt vanilya
1 pkt kedi dili
1 tane damla sakızı
çilek,kivi,muz
YAPILIŞI:Sütü,şekeri,unu,nişastayı koyup çırpma teliyle karıştırıp ocakta göz göz olana kadar pişirin vanilya ve damla sakızını koyup karıştırarak bir taşım pişirp altını kapatın bir tabağa süt koyup kedi dilini batırıp hemen çıkartın(bekletirseniz yumuşar) borcama dizin bütün kedi dilleri bitene kadar bu işlemi yapınız üzerine pişirdiğimiz muhalebiyi döküp güzelce yayın servis yaparken üzerine kiviyi,muzu ve çileği küp küp doğrayıp her tarafını kaplayıp en az 3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.AFİYET OLSUN
NOT:Kedilini sütü batırırken çok bekletmeyin çok yumuşar ve yerken güzül bir lezzet olmaz..Çok hafif ve kolay bir tatlı denemenizi tavsiye ederim..
Yorumlar
Yorum Gönder