GAMZELİ KÖFTE
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
MALZEMELER:
3 SB ince bulgur
1 sb irmik
1 sb irmik
aldığı kadar un
tuz,1 yumurta
1,5 sb sıcak su
sos için:
maydonoz
4 domates
2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI:Bulgurun üzerine sıcak su koyup üstüne kapatıp şişmesini bekliyoruz.kapağını açıp karıştırıp üzerine irmik tuzu ,yumurtayı kırıp karıştırın aldığı kadar unu ilave edip iyice yoğurun köfte yapılacak kıvamına gelecek
fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortasına serçe parmağını batırın gamze şeklini verip tesiyi un serpip yuvarladıımız köfteleri tepsiye koyun hepsi bitince tencereye su,bir kaç damla sıvıyağ ve tuz kayup kaynatıyoruz.kaynamış suyun içine gamzeli köfteleri atıp 5dk bir kaynatıp süzgeçli bir kaşıkla köfteleri süzerek sevis tabagına alıyoruz sos için:domatesleri rendeleyin kaynayıncaya kadar pişiriyoruz sarımsaklarıda rendeleyip braz pişiriyoruz altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine maydonozları doğrayıp ekleyiyoruz gamzeli köftelerin üzerine döküp servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN..
NOT:Gamzeli köfteleri bir gün öncesinden yapabilirsiniz ama sosu servis yapıcağınız zaman pişirip üzerine döküp servis yapnız.önceden hazırlamanız size zaman kazandırır..
sos için:
maydonoz
4 domates
2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI:Bulgurun üzerine sıcak su koyup üstüne kapatıp şişmesini bekliyoruz.kapağını açıp karıştırıp üzerine irmik tuzu ,yumurtayı kırıp karıştırın aldığı kadar unu ilave edip iyice yoğurun köfte yapılacak kıvamına gelecek
fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortasına serçe parmağını batırın gamze şeklini verip tesiyi un serpip yuvarladıımız köfteleri tepsiye koyun hepsi bitince tencereye su,bir kaç damla sıvıyağ ve tuz kayup kaynatıyoruz.kaynamış suyun içine gamzeli köfteleri atıp 5dk bir kaynatıp süzgeçli bir kaşıkla köfteleri süzerek sevis tabagına alıyoruz sos için:domatesleri rendeleyin kaynayıncaya kadar pişiriyoruz sarımsaklarıda rendeleyip braz pişiriyoruz altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine maydonozları doğrayıp ekleyiyoruz gamzeli köftelerin üzerine döküp servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN..
NOT:Gamzeli köfteleri bir gün öncesinden yapabilirsiniz ama sosu servis yapıcağınız zaman pişirip üzerine döküp servis yapnız.önceden hazırlamanız size zaman kazandırır..
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
Yorumlar
Yorum Gönder