ÜÇ RENKLİ BÖREK

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD

Malzemeler
  • 4 yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
  • 250gr pastırma
  • 1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
  • üstüne sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanması:Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları ikiye bölüp dördüncü yufkanın üzerine dizin.Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Popüler Yayınlar