ABANT KEBABI
MALZEMELER:
- 4 Bostan patlıcan
- 300 gr kuşbaşı
- 2 soğan
- 1 diş srımsak
- 3 yk sıvıyağ
- 1 sb kaşar peynir rendesi
- maydanoz
- 2 yk salça
- 2 domotes
- tuz,karabiber
YAPILIŞI:
- Patlıcanları saplarını koparmadan 2'ye kesiyoruz.içini boşaltıp bol yağda kızartıyoruz.içi harcı için;önce etleri kavuruyoruz.küp kestiğimiz soğanlrı ve sarımsakları ekletip rengi dönene kdr kavuruyoruz.salçayı, küp kestiğimiz dometesleri tuzu ekleyip soteliyoruz biraz su ekleyip pişiriyoruz.Maydonozlarıda ekleyip kapatıyoruz..Sonra patlıcanların içini etli harçdan doldurup sonra tepsiye diziyoruz.patlıcan bitene kdr tekrarlıyoruz üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırına veriyoruz kaşar eriyip kızarına kadar pişirip servis yapıyoruz..AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder