ÇÖKERTME KEBABI

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
400 gr dana eti( jülyen )
4 büyük boy patates
2 domates
4 çarliston biber
1 tk salça
2 yk tereyağ
kekik,tuz,pul biber

YAPILIŞI:Jülyen kesilmiş etleri tavada biraz soteleyin suyunu verecek etlerin suyunu çektirin biraz sıcak su ekleyip kapağını kapatın etler suyunu çekene kadar iyice pişirip bu işlemi etlerin yumuşaması için yapıyoruz sonra 2 silme yemek kaşığı tereyağı koyup etleri baharatlarıda ekleyip soteleyin.patatesleri rendeleyip suyunu iyice sıkıp bol kızgın yağda kızartıyoruz  kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın.domataesleri  ve çarliston biberleri biraz iri dilimleyip tavada biraz sıvıyağ ile bir iki dk çevirin.servis yaparken önce kızartılmış patatesleri koyup üzerine jülyen etleri onun üzeride domates ve biberleri ekleyip servis yapın..AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Popüler Yayınlar