PORTAKALLI SERİNLETEN KEK
PRATİK YEMEK TARİF-FD |
MALZEMELER:
3 yumurta
1 çay bardağı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı irmik
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı su
1 paket kabartma tozu
yarım bardak portakal kabuğu rendesi
ŞERBETİ:
2 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı şeker
(ikisini bir taşım kaynat)
SOSU:
1 paket bihter çikolata
(Benmari usulü erit)
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri bilinen kek hamuru gibi çırpın,180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.Pişen keki biraz soğuduktan sonra şerbeti üzerine dökün.Sonra benmari usulü eriyen çikolotayı kekin üzerine döküp,üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsleyin.servis yapana kadar dolapta kalsın..AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder