KEDİLLİ ÇİLEKLİ PASTA
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
1 pkt kedi dili
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 lt süt
1,5 sb toz şeker
yrm sb un
yrm sb nişasta
1 pkt vanilya
1 poşet krem şanti
yrm sb süt
üzeri için:
çilek
kurdale
taban için;
1 pkt yulaflı biskivi
2 yk tereyağ
YAPILIŞI:Sütü,unu,nişastayı,şekeri( şekeride isteğe göre 1sb da konulabilir )çırpa teliyle hepsi eriyene kadar karıştır ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz vanilyayı koyun karıştırıp altını kapatın.kedi dilini altlarında biraz kesip düzleştirin kelepçeli kabın kenarlarına düz tarfları alta gelecek şekilde dizin.biskiviyi rondada toz haline getirip içine teryağ eritip biskivileri iyice karıştırıp kedlinin ortada kalan boşluğunu her tarfını kaplayın yani tabanı oluşturun krema sıcakken orta boşluga biraz döküyoruz kedi dili benim kalıbıma göre 2 tane artıyor onlarıda küçük kesip kremanın üstüne dizin artan kremayı üstüne dökün biraz soğuğunca krem şantiyi yrm sb süt ile çırpıp kremanın üzerine kaplayıp çilekleri dilimleyip çileklerin yarısını kremşantinin üzerine batırp bu pasta buz dolabında bir gün bekletip servis yapınız...AFİYET OLSUN...
.
NOT:Kedi dilleri sert kalır diye düşünürseniz bu pasta bir gün öncesinden yapıldığı için yumuşuyor çok hafif oluyor hemde hazır pasta sanılıyor görünüş itabarıyla,,,denemenizi tavsiye edrim...
Yorumlar
Yorum Gönder