TAVUKLU KREP BOHÇASI
pratik yemek tarifleri-fd |
MALZEMELER:
400 gr tavuk kuşbaşı
1 soğan, 2 diş sarımsak
2 kırmızı biber,4 sivri biber
tuz ,karabiber,1 kase bezelye
yeşil soğan yaprakları
1 tk salça,tuz,karabiber
krep için;
1 yumurta,2 sb süt,3 yk un,tuz
YAPILIŞI:Kuşbaşı etlerini tavaya mısır özü yağı koyup soteliyoruz.üzerine soğan sarımsak,biberleri ve salçayı ilave edip biraz daha kovurup yeterince su ,tuz karabiber ilave ediyorz.krep için:un ,süt,yumurtayı koyup çırpıyoruz tuzuda ilave edip karıştırıyoruz sonra tavaya çok az yağ döküp yayıyoruz üzerine orta boy tava için bir kepçe krep harcından döküp hamuru yayıyoruz orta ateşte kızarına kadar pişiriyoruz.Tavuklu harçları kreplere paylaştırıp.kreplere bohça şeklini veriyoruz.Yeşil soğanları sıcak suyun içine batırıp çıkartıyoruz.kreplerin uçlarına yeşil sogan yapraklarıyla bağlıyoruz.fırın tepsine dizip üzerine kaşar peynir rendesi serpip kaşarlar kızarın kadar pişiriyoruz..AFİYET OLSUN..
gene bu tarifte çok gzl yaptıklarınız hem göze hemde lezzetide mideye hitap ediyor...yaptım ve herkes çok beğendi..tariflerinizi devamını bekliyrum
YanıtlaSil