PATATES YUVASINDA YOĞURT SOSLU HAVUÇ

pratik yemek tarifleri-fd

  MALZEMELER:
4 patates
2 havuç
dereotu,yarım limon suyu
4-5 yk sıvıyağ
tuz ,karabiber
1 diş sarımsak
6 yk yoğurt





YAPILIŞI:Patatesleri  haşlayıp rendeliyoruz.Üzerine tuzu, karabiberi,sıvıyağ ve limon suyunu koyup iyice karıştırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ince doğranmış dereotunu patates toplarına serpip hertarıfına yapışmasını sağlıyoruz.Daha sonra patates topların içlerini baş parmağımızla bastırıp çanak şeklini getiriyoruz.Daha sonra havuçları rendeleyip az yağda tavada 3-4 dk soteletip hazrladığımız patateslerin içine doldurup üzerine sarımsaklı yoğurt servis yapınız..AFİYET OLSUN
NOT:Ben yufka tabağında sevis yaptım isteğe göre yufka tabığın yapılışıda tepsiyi yağlayıp yufkayı yerleştirip kenar kısımlarını toparlayarak büzüp şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz...

Yorumlar

Popüler Yayınlar