KADAYIFLI MUHALLEBİ

pratik yemek tarifleri-fd
Pratik yemek tarifleri-fd 
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr kadayıf
5 yk toz şeker
1 sb ceviz
muhallebisi için:
1 litre süt
1 sb toz şeker
1 kahve finanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 paket çiğ krema

YAPILIŞI:Teflon tavada sıvağ,ufak ufak böldüğümüz kadayıfı ve şekeri koyup sürekli karıştırarak kızarına kadar kavuruyoryz.(biraz sertleşiyor sürkli karıştırak o ufalanıyor) dövülmüş fındıgıda koyup birlikte kavuruyoruz.altını kapatmaya yakın dövülmüş cevizleride koyup 3 dk kavurup altını kapatıyoruz.muhalle için;sütü,şekeri,unu,nişastayı koyup karıştırıp ocağa alıp  kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz biraz ılınınca içine çiğ krema döküp mikserle 8-10 dk çırpın.Kare borcama kadyıflı karışımını birazını her tarafına serpipyoruz üzerine muhallebiyi dökün ve soğutuyoruz.Servis yapmadan önce kadayıflı karışımı muhallebinin üzerine koyup kesip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN...

NOT:Kadayıflı karışımı servis yapacagınız zmn üzerine serpin çünkü yumuşuyor yani kıtırlığı gidiyor.biraz kadayıflı karışımdan artıyor buzdalıbı poşetine koyup buzdolabında bir dahaki sefere yapana kadar saklıya bilirsiniz.Çook hafif ve çok güzül bir tatlı oluyor tavsiye ederim...

Yorumlar

Popüler Yayınlar