BARBUNYA PİLAKİ

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
3 sb kuru barbunya 
1 soğan
2 diş sarımsak
1 büyük havuç
1 yk salça
1 çay b.sıvıyağ
maydonoz,tuz
YAPILIŞI:Barbunyaları 8 dk haşlıyıp süzün.Düdüklü tencereye sıvıyağ ,sarımsak ve soğanları küçük küçük doğrayıp soteleyin havuçları küçük küçük doğrayın soğanların üzerine ilave edip soteleyin salçayı da soteleyin barbunyalarıda  ilave edip karıştırın üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp sesi çıktıktan sonra 20 dk pişirin.soğuduktan sonra servis tabağına alın maydonozları doğrayıp üzerine serpip servis yapın.AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar