BAZLAMA

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
pratik yemek tarifleri-fd
 4 sb un
 yrm pkt yaş maya
 1 tk tuz
 tereyağ
aldığı kadar ılık su
YAPILIŞI:Karıştırma kabına unu ve tuzu ilave edip karıştın unu ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ortasıa yaş mayayı ilave edip ılık su ile eritiyoruz.ortadan başlayark yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.3-4 dk yoğurarak hamuru özletirin.Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere bölüp avuç içinde yuvarlıyoruz.Un serpilmiş tezgahın üzerine alıp üzerini nemli bezle örtüp mayalandırıyoruz.ortalama 10 dk kadar
sonra her bezeği merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp. teflon tavada her iki yüzünüde pişirip sıcak her iki yüzüne teryağ sürüp üst üste diziyoruz.sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim...AFİYET OLSUN...


NOT:Bal,marmelat,reçel ve peynir çeşitleriyle yemenizi öneririm...

Yorumlar

Popüler Yayınlar