HAMSİ PİLAVI

pratik yemek tarifleri-fd



MALZEMELER:
2 kilo hamsi
2.5 sb pirinç
2 büyük soğan
yrm sb biraz az sıvıyağ
1 pkt kuş üzümü
1 pkt dolmalık fıstık
4 kesme şeker
tuz,pul biber,karabiber,nane

YAPILIŞI:Hamsilerin kılçıklarını ayırın ve yıkayıp sügeçte süzdürün.Sıvıyağda küp küp kestiğimiz soğanları soteleyin yıkayıp süzdüğümüz prinçleri ve fıstığı koyup rengi dönene kadar biraz kavurun.şekeri,baharatları ekleyip karıştıp pirinçlerin yarısına kadar su koyun kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.piştikten sonra altını kapatıp bir karıştın biraz demlendirin(bekletin).derin bir tepsi yağlayın hamsiyi açık olarak sırtları alta gelecek şekilde yanyana tepsinin her tarafını kapatacak şekilde diziyoruz içine pilavı döküp kenarlarda hamsilerin uç kısımlarını pilavın üstüne doğru kapatıyoruz pilavın gözüken kısımlrınıda bu sefer hamsini sırt kısımlarıda dışa gelecek şekilde üst üste dizip balıkların üstüe fırça yardımıyla biraz sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarına kadar pişirin..AFİYET OLSUN..

NOT:Hamsiler pişince biraz küçülecek onun içinde mümkün olduğu kadar hamsileri sık sık dizin...
 



Yorumlar

Popüler Yayınlar