PİŞMANİYELİ AYVA TATLISI

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD

MALZEMELER:
5 Ayva
1 küçük kutu vişne suyu
2 tane karanfil,tarçın
her yrm ayva için  2yk toz şeker
2 tane pişmaniye
Muhallebisi için:
2 sb süt
2,5 yk un
3.5 yk toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI.Ayvaların kabukların soyup 2'ye bölüyoruz.teflon tencereye dizip üstüne her ayva için 2 yk şekeri koyuyoruz.üzerine vişne suyunu döküyoruz ayvaların yarısına kadar biraz su ilave edip karanfil ve tarçında koyun tencerin kapağını kapatıp ayvalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Sonra tencerenin kapağını açıp biraz kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz.muhallebisi için;sütü unu,toz şekeri koyup göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz koyulaşınca altını kapatıp 1 çay kaşığı vanilya ilave edip karıştırıyoruz.Ayvaları servis tabağına alıp üzerine birer kaşık muhallebiden ve üzerine pişmaniyeden birer tutam koyup servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Popüler Yayınlar