KAYSERİ TEPSİ MANTISI

pratik yemek tarifleri-fd

MALZEMELER:
6 sb un
1 yumurta
1 tk tuz
aldığı kadar su
 İÇİ İÇİN:
300 gr kıyma
2 soğan
yrm demet maydonoz
1 yk salça
SOSU İÇİN:
1 yk biber,1 yk domates salçası
2 sb su
üzeri için:
sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:İçi için; kıymayı soğanı sıvıyağ ile kavrun salçasını ekleyip biraz su koyup pişirin Unu yumurtayı,tuzu koyup yavaş yavaş suyu döküp yoğurup hamur haline getirin.4'e böl her bezeyi oklava ile ince bir hamur halinde oluncaya kadar açıp 3 cm büyüklüğünde kareler kesip iç malzemeyi orta kısmına koyun kenarları birbirine yapiştırıp tepsiye dizin 5 dk fırında pişirin.sosu için;salçayı biraz sıvıyağ ile kavurup su ilave ederek kaynatıyoruz.Fırından çıkan tepsinin üzerine sosu döküp aygazın üzerinde çevirerek 5 dk kaynatıp masaya tepsiyle servis yapınyerken üzerine sarımsak yoğurt döküyoruz.AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Popüler Yayınlar