SARAY SİMİT

pratik yemek tarifleri-fd
       MALZEMELER
 
      1 Paket yaş maya,
      2 Su bardağı ılık su,
      3 Kaşık şeker,
      1 Bardak sıvı yağ,
      2 Tatlı kaşığı tuz,
      Aldığı kadar un.
     
      ÜZERİ İÇİN
      2 Su bardağı kavrulmuş susam,
      2 Su bardağı su.

     İÇ MALZEME
     İsteğe bağlı, sucuk,kaşar peynir,sosis veya beyaz peynir ile yapılabilir.

     YAPILIŞI
partik yemek tarifleri-fd
     1 litrelik konserve kavanozuna maya, şeker ılık suyu koy, 20 dakika beklet. Yoğurma kabına kavanozdaki malzemeyi dök, sıvı yağ ve tuzu ekle. Üzerine aldığı kadar unu dök, hamuru haline getir yoğur. Yoğurulmuş hamurdan bir parça kopar tezgahın üzerinde kare şekli ver. Ortasına istediğin malzemeyi dök iki kenarı bir parmak genişliğinde kıvır, diğer iki kenarı da malzemenin üzerine gelecek şekilde üst üste gelecek şekilde kapat. Bir kaseye kavrulmuş susamı, bir kaseye de iki bardak soğuk suyu koy, şekil verdiğin hamurları önce suya sonra susama batır tepsiye diz. 15 dakika beklet 180 derecede ısıtılmış fırına at. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar