SARAY SARMASI


          MALZEMELER:

  • 3 yumurta, 1 sb toz şeker
  • 2 sb un,1pkt k.tozu,1pkt vanilya
  • 1 sb haşlanmış ıspanak püresi(200 gr)
          MUHALLEBİSİ İÇİN:

  • 4 sb süt 
  • 8 yk toz şeker
  • 2 yk un
  • 2 yk pirinç unu
  • yrm damla sakızı
          ÜZERİ İÇİN:
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 sb süt

YAPILIŞI:Yumurta ile şekeri çırp.ıspanak püreside ekleyip çırpıyoruz(ıspanak yapraklarını önce sıcak suda 8 dk haşlyıp sonra soğuk suyun içine koyup şokluyoruz.sonra suyu süzüp rondada püre yapıyoruz) unu,pirinç unu ,k.tozunu ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz. sıvıyağ ile yağladığımız kare borcama koyup önceden ısıtılmış fırında keki pişiriyoruz.pişirdiğimiz kekin 1/3'ni kesip rondada kıyıp dikdörtgen tepsiye toz halindeki keki her yere yayıyoruz.sonra muhalebiyipişirip ılınınca toz halindeki kekin üzerine döküyoruz.buzdolabında soğutuyorz.bir kapta soğuk süt ile bir poşet kremşantiyi çırpıyoruz.sonra soğutmuz muhallebinin üstüne kremşantiyi yayıyoruz.buzdlbnda donduryoruz.saonra baştan başlayarak 1 kere rulo sarıp kesiyoruz eninede 3 parmak genişliginde kesip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN.(not:geriye kalan keki ister pasta yapabilirsiniz yada keki ronda toz haline getip buzdlabı poşetine koyup saklıyabilirsiniz..)

Yorumlar

Popüler Yayınlar