KAYSERİ TARHANASI
MALZEMELER:
1 sb aşurelik buğday
1 çay b.haşlanmış nohut
1sb süzme yoğurt
tuz
üzeri için:
tereyağ ve nane
YAPILIŞI: Aşurelik buğdayları tencereye su koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz.bir kapta süzme yoğurtdu soğuk su ile özüyoruz.bugdyları pişirdigimiz sudan bir kepçe alıp su ile özediğimiz yoğurtlu karışıma ekliyoruz.haşladığımız buğdayların ılınınca içine yoğurtlu karışımı ekliyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.pişmiş nohutuda ekliyip kaynayıp kıvama gelince altını kapatıyoruz..terayağda naneyi yakıp üstüne döküyoruz..AFİYET OLSUN..
1 sb aşurelik buğday
1 çay b.haşlanmış nohut
1sb süzme yoğurt
tuz
üzeri için:
tereyağ ve nane
YAPILIŞI: Aşurelik buğdayları tencereye su koyup yumuşayana kadar pişiriyoruz.bir kapta süzme yoğurtdu soğuk su ile özüyoruz.bugdyları pişirdigimiz sudan bir kepçe alıp su ile özediğimiz yoğurtlu karışıma ekliyoruz.haşladığımız buğdayların ılınınca içine yoğurtlu karışımı ekliyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.pişmiş nohutuda ekliyip kaynayıp kıvama gelince altını kapatıyoruz..terayağda naneyi yakıp üstüne döküyoruz..AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder