İRMİK HELVASI

       
          MALZEMELER

pratik yemek tarifleri-fd
  • 2 Su bardağı İrmik
  • 2 Su bardağı Şeker
  • 1 su bardağı Su
  • 1 Su bardağı Süt
  • 125 gr. tereyağ
  • Tarçın
  • 1 Kahve fincanı Dolma fıstık
  • 1 Kahve fincanı Gül suyu(isteğe bağlı)

    HAZIRLANIŞI:
    Bir tencereye irmiği koyup, çok kısık ateşte 40 dakika yağsız olarak kavuralım. 40 dakika sonra, tencereye şekeri,soğuk suyu, sütü, gül suyu, yağı ilave edip karıştıralım. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca, kapağının kapatıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirelim. Bir tavaya bir çorba kaşığı sıvıyağla, fıstıkları koyalım ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavuralım. Helvaya fıstıkları da ilave edip harmanlayalım. Helvayı ateşten indirip bir tepsiye dökelim. Tarçın ve şeker serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar