KROKANLI PARFE
pratik yemek tarifleri-fd |
- bir kutu krem şanti
- 2 sb süt
- 2 pkt kakaolu bisküvi
- 1 yk nescafe
- 1 pşt çikolata sos
3 yk tozşeker
YAPILIŞI: Krem şantiyle soğuk sütü çırpıyoruz.nescafeyı eklıyoruz.bisküvilerı borcama bir sıra dizip
üzerine şantiyi sürüyoruz.tekrar bisküvi diziyoruz tekrar şanti.bu şekilde malzemeler bitene kadar devam ediyoruz ve dolapta bekletiyoruz.ayrıca tozşekerı bır tavada eritip,karamel rengı olunca fındıkları kırıp ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. hemen yağlı kağıdın üzerine dökup soğumasını bekleyelim.daha sonra merdaneyle ezelim.tatlının üzerine bu krokanları serpelim.çikolata sosu tarife göre yapıp üzerıni süsleyelim.(Tatlının özellikle soguk olması gerekıyor) Afiyet olsun.....
Yorumlar
Yorum Gönder