PADİŞAH KEBABI
pratik yemek tarifleri-fd |
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
750 gr. kuzu eti
100 gr. kuyruk yağı
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
tuz,karabiber
100 gr. kuyruk yağı
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
tuz,karabiber
pulbiber
çöp şiş
garnütür:
5 patates
2 soğan
maydonoz
pulbiber
YAPILIŞI:Patatesleri elma dilimi kesip fırın tepsisine alınız üzerine sıvıyağ,tuz,pul biber koyup karıştırıp tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kuzu etini ve kuyruk yağını satırla ince kıyarak kıyma haline getiriyoruz. Bir kaseye alıyoruz ve üzerine doğranmış maydanozla, sarımsak ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber atarak iyice yoğuruyoruz. Yassı şişlere hazırladığımız harçtan parçalar alıp, şişlere geçiriyoruz.Elimizi ıslatıp, şekil veriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğanları piyazlık kesiniz tuz ilave edip biraz ovunuz üzerine maydonoz sumak ilave edip servis tabağına alınız elma dilimi yerleştirip üzerine kebabları dizip servis yapınız Lavaş eşliğinde..AFİYET OLSUN.....
yaptım çok lezzetli oldu gerçekten etin için bir çay kaşığı biber salçasıda koymanızı tavsiye ederim dahada lezzet katıyor...
YanıtlaSil