BEYKOZ KEBABI

pratik yemek tarifleri-fd



MALZEMELER:
6 PATLICAN
2 domates rendesi
400 gr KIYMA
3 soğan
3 adet yeşil biber
1 diş sağrımsak
2 yk salça,su
püre için:
3 patates
1 sb süt
tuz,karabiber
üzeri için
kaşar peynir rendesi

YAPILIŞI:Patlıcanları kabuklarını alaca soyup önceden kızmış bol yağda ..içi harcı için;önce kıymayı biraz sıvıyağ ile rengi dönünceye kadar kavurun üzerine küp kestiğimiz soğanlrı ve sarımsakları ekletip kavuruyoruz biberi ekleyip kavurun.salçayı, küp kestiğimiz dometesleri tuzu ekleyin birazda su ekleyip pişiriyoruz.Maydonozlarıda ekleyip kapatıyoruz. patlıcanların içini kıymalı harçdan doldurup sonra tepsiye diziyoruz.patlıcan bitene kdr tekrarlıyoruz püresi için:patatesleri haşlayın suyunu süzdürüp  ezin 1 sb süt ilave ederk püre haline getirin (kıvamı göre sütü ilave edip veya azaltabiliriz) patlıcanların kıymalı harcılı kısmını püre ile kaplayıp  üstüne kaşar rendesi koyun önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz  servis yapıyoruz..AFİYET OLSUN...



Yorumlar

Popüler Yayınlar