NEVZİNE TATLISI (KAYSERİ)











MALZEMELER
150 gr tereyağ eritilmiş
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı tahin
1yumurta
2yk yoğurt
1paket kabartma tozu
7 su bardağı un. 

ÜZERİ İÇİN. 
-1,5 su bardağı ceviz. 
ŞERBETİ İÇİN. 
-1,5 su bardağı şeker. 
-2 bardak su. 
-1 su bardağı pekmez

HAZIRLANIŞI
-Tereyağı eritilerek sıvı yağ ile birlikte geniş bir kaba alınır. 1 yumurta kırılır ve yoğurt eklenir. Tahini konur. 1 paket kabartma tozu ve ortalama 7 bardak unla hamuru karıştırılır.Yoğurulmayacak, elde ezilerek karıştırılacaktır. İçine çekilmiş ceviz eklenip, yayvan bir cam kaba yayılır. Elle iyice bastırılarak yerleştirilmesi önemlidir. Dilimlenir ve üzerine ceviz dizilerek 170 derecede 40 dakika fırına verilir. 40 dakikası dolunca fırının ağzı açılır ve 20 dakikada bu şekilde pişirilir. 
-Şeker ve su ile şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca pekmez karıştırılır. Fırından çıkıp sıcaklığını atınca soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince sunuma hazırdır.AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar