SUSAMLI KALP KURABİYE (DONDURUCUDA)

pratik yemek tarifleri-fd

MALZEMELER:

hamuru için:
1 pkt margarin (oda sıcaklığında )
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta
4 yk toz şeker
4 yk sirke,1 tk tuz.
1 pkt kabartma tozu
aldığı kadar un
   
üzeri için:
1 yumurta akı
susam

YAPILIŞI:Margarini,sıvıyağı,yumurta karıştıın şekeri,sirkeyi ve tuzuda ekleyip güzelce homejen bir karışım sağlayın üzerine unu ve k.tozunuda ilave edip kulak memesi kıvamında (ele yapışmıyan ) hamur elde ediniz.merdane ile açıp kalp şeklindeki kalıpla hamuru kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz ve tepsi ile  buzlukda dondurunuz sonra tepsiyi çıkarıp ( kurabiyeleri buzdolabı poşetine dizip buzlukda daha sonra yapmak üzere bekletebilirsiniz ) önce yumurta akına sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış fırında pişiriniz..AFİYET OLSUN...

NOT:Bu kurabiye kıyır kıyır oluyor yedikçe yedikçe yeniyor :).dondurucuda kalabildiğinden kurtarıcı bir tarif..Ayrıca hamuru yapıp kalıpla kesip şekil verdikten sonra önce yumurta akına sonra susama batırp pişiriniz..yani dondurucuda bekletmenize gerek yoktur..





Yorumlar

Popüler Yayınlar