PORTAKALLI YER ELMASI

pratik yemek tarifleri-fd

MALZEMELER:
1 kg yer elması
300 gr arpacık soğan
2 havuç
2 patates
3 yk zeytinyağ
1 yk salça
1 portakal (sıkılmış suyu )
dereotu,tuz

YAPILIŞI:Arpacık soğanları ve yer elmasını kabuklarını soyunuz.tencere zeytinyağ ile arpacık soğanları koyup biraz soteleyin sonra doğradığımız havucu ekleyip biraz daha soteleyin daha sonra sırasıyla iri küp şeklinde doğradımız patates ve yer elmasınıda ekleyip biraz daha da soteleyip salçayı ,portakal suyunu ,tuzu ve birazda sıcak su ekleyip karıştırn tencerin  kapağını kapatıp kısık ateşte patates ve yer elması yumuşayana kadar pişirin dereotu ile servis yapınız.AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar