EV USULÜ CİPS
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
zeytinyağı,
2 yumurta akı, kekik,
biberiye.çörek otu,kekik(istediğiniz baharatlar )
YAPILIŞI:
Bir yufkayı tezgaha yayıyoruz. Üzerine iyice çırpılmış zeytinyağı, yumurta akı ve su karışımından sürüyoruz ve çörek otu, kekik veya biberiye serpeledikten sonra üzerine ikinci yufkayı da yayıyoruz. Ardından yufkaları istediğimiz büyüklükte mantı keser gibi kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 150 ⁰ de yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişiriyoruz.
NOT:Arzuya göre iki yufkanın arasına beyaz veya kaşar peyniri, zeytin ezmesi veya robottan çekilmiş sucuk gibi malzemelerden sürmek ve cipsimizi değişik tatlarda sunmak da mümkün.
Bu şekilde hazırlanan cipsleri ( sucuklu hariç)soğuduktan sonra teneke kutularda hava almayacak şekilde 1 hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder