ÖRĞÜ POĞAÇA
pratik yemek tarifleri-fd |
1 PKT yaş maya
1 sb süt
1 sb sıvıyağ
1tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
margarin (oda sıcaklığında )
peynir
1 Yumurta
YAPILIŞI:Oda sıcaklığındaki mayayı ,sütü şekeri ve sıvıyağı hepsini karıştırın unu eklereyerk kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz üzerini örtü veya strec filim kaplayıp 20 dk kadar mayalandırın ufak parçalar alınız unlayıp merdane ile oval şeklinde biraz büyütüp üzerine oda sıcaklığındaki margarin sürünüz ve keskin bıçakla ile kenarlardan 1 cm genişliğinde her iki tarıfı da kesin orta kısma hamurun orta kısmına (boyuna uzunluğa) penir koyunuz ve her iki kenarları teker teker birbirin üzerine kapatınız en son kısmına gelince biraz bastırarak kapatınız.üzerine yumurta sarısı sürünüz 10 dk kadar tepsi mayası verip önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder