FISTIKLI DONDURMALI İRMİK TATLISI

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMLER:
125 gr margarin veye terayağ
2 yk dolmalık fıstık
2 sb irmak

şerbet için:
2 sb toz şeker
4 sb süt
maraş dondurması

YAPILIŞI:Tencereye tereyağını , sıvıyağı koyup ocakta kısık ateşte yağ eriyince dolmalık fıstığı ve irmiği döküyoruz.tahta kaşıkla yavaş yavaş kavuruyoruz .diğer tarafta şerbet için:süt ve şekeri koyup kaynatıyoruz.irmiğin kavrulduğunu içindeki fıstıklar kızarması ile anlıyoruz.ben biraz daha kavurdum karemel rengi olsun diye.Kaynayan sütlü şerbeti dikkatli bir şekilde döküyoruz kaşık yardımıyla karıştırarak şerbetin çekmesini sağlıyoruz.helvanın kapağını kapatarak biraz dinlendiriyoruz dah sonra ara sıra karıştırarak ılınmasını sağlıyoruz .ıslatılmış kaseye helvayı yarıdan fazla olarak dolduruyoruz tatlı kaşığı ile kenarlara doğru ortasını açıyoruz ve dibine bastırıyoruz.Helvanın ortasına istediğiniz kadar dondurma koyup üzerine helva doldurup düzlüyoruz.hafiften biraz bastırıp sıkışmasını sağlıyoruz.kaseyi servis tabağına ters çevirip.servis yapıyoruz..AFİYET OLSUN...

NOT:Şerbetteki şeker biraz tatlı gelirse isterseniz su ile şekeri orantılı olarak azaltabilirsiniz.Yaz aylarında idal serinleten bir tat deneminizi tavsiye ederim...



Yorumlar

Popüler Yayınlar