DONDURULMUŞ TAZE FASÜLYE (KIŞ HAZIRLIĞI)

pratik yemek tarifleri-fd
pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
3 kg  ayşe kadın fasülyesi
750 gr domates
tuz, 3 yk zeytinyağ

YAPILIŞI:Fasülyelerin uç kısımlarını kesip eğer yan tarafında kılçık varsa onlarıda temizleyin yıkayıp fasülyeyi uzunluğuna göre 2 veya 3'e bölün.domatesleri rendeleyin ve tencerede biraz suyunu çekene kadar kaynatın sonra fasülyeleri ekleyip bir taşım karıştırarak pişirin fasülyelerin rengi dönene kadar..(yani fasülyelere sarartıyoruz).fasülyeler soğuduğunda buz dolabı poşetlerine koyarak havasını alıp poşetin ağzını kapatıp kışın kullanmak üzere derin dondurucaya  koyunuz..afiyet olsun...

NOT:Zeytinyağlı fasülye veya etli fasülye yemeği yapabilirsiniz..kışın bu sebzeleri hormonlu olduğundan dolayı alamadığımızdan  mevsiminde alıp kışa hazırlık yapmış olacağız..birde çalışan bayanlar ve ani gelen misafir için kurtarıcı yemekler oluyor önceden biraz pişirip dondurucaya atıldığında  pişirme zamanı kısalmış olduğundan yemek hemen hazırlanmış olur..denemenizi tavsiye ederim..



pratik yemek tarifleri-fd

pratik yemek tarifleri-fd

Yorumlar

Popüler Yayınlar