SOSLU BULGUR KÖFTESİ

pratik yemek tarifleri-fd


MALZEMELER:
3 bardak ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı un
3 bardak sıcak su
ÜZERİ İÇİN:
2 büyük soğan
2 tane kırmızı biber
2 tane sivri biber 
3 tane domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık salça
YAPILIŞI:
Bir kapta bulgur ve tuzu karıştır,sıcak suyla ıslat,yarım saat beklesin.Bekleyip şişmiş bulgurları 1 çay bardağı un koy,iyice yoğur.Yoğurduğun hamuru ellerini ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlaklar haline getir.Tencereye su koy iyice kaynasın, misket büyüklüğündeki bulgur toplarını kaynayan suda yarım saat haşla.
Ayrı bir tavada soğan,sarımsak,biberleri,domatesi sıvıyağda sotele,salçayı ekle,üzerine biraz çıkacak kadar su koy,biraz pişsin.Haşlanan bulgur toplarını servis tabağına koy,üzerine sosu dök.Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar