BEŞAMEL SOSLU MANTARLI PİLAV
pratik yemek tarifleri-fd |
MALZEMELER:
3 bardak pirinç
1 büyük boy soğan
250 gr mantar
250 gr bezelye
1 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
dereotu
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
YAPILIŞI:
Sıvıyağla küp şeklinde doğradığın soğanları kavur.Üzerine pirinci ekle ve kavur,salçasını ekle,üzerine haşalanmış küçük doğranan mantarları ekle,haşlanmış yada konserve bezelyeyi ekle,baharatları kat,dereotu ekle.Üzerini çıkıncaya kadar su koy,pilav gibi pişir.Piştikten sonra fırına dayanıklı küçük kaplara koy.Üzerine beşamen sosu sür ve fırına at.Beşamen sosu 2 kaşık tereyağla unu tavada kavur,üzerine yavaş yavaş sütü ekle,tuz,karabiberini ekle.Katı olursa sütünü çoğaltabilirsin.Kıvamı akışkan olsun.Afiyet olsun.
pratik yemek tarifleri-fd |
Yorumlar
Yorum Gönder