MAKRUBE PİLAVI
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
5 sb pirinç
400 gr kuşbaşı et
2 Patlıcan
2 kabak
2 patates
2 havuç
5 çarliston biber
tuz.karabiber,kekik,pul biber
salatası için:
5 domates
4 salatlık
2 soğan
maydonoz,nane
sıvıyağ,limon,nar ekşisi
yoğurt
pratik yemek tarifleri-fd |
YAPILIŞI:Eti için:kuş başı etleri biraz soteleyip rengi dönünce biraz sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin tuz ve baharatları ekleyin Pilav için:Tencereye 1 yk tereyağ ve sıvıyağ koyup pirinçleri biraz soteleyin üstüne 1 parmak çıkacak kadar sıcak su koyup pişirin.Patatesleri,kabağı,biberi,havucu,patlıcanı hepsini küp küp kesip bol kızgın yağda sırasıyla kızartıp havlu kağıdın üstüne süzdürerek alın.derin bir kabın önce pişrdiğimiz etleri koyun üzerine biraz pilav koyun orta kısmına kızartığımız sebzeleri koyup onun üzerine kalan pilavı koyup düz bir tepsi veya siniye ters çevirip kalıptan çıkartınız. salatası için:domatesleri,salatalıkları ve soğanları küp küp kesin nane ,maydonuzuda eklyip karıştırıp pilavın etrafına arlıklı olarak koyup aralara yoğurt koyup servis yapın...AFİYET OLSUN..
NOT:Salata sosunu yemeği yiyeceğiniz zaman dökerseniz daha iyi olur...
Yorumlar
Yorum Gönder