KÖZLENMİŞ KARNIYARIK
pratik yemek tarifleri-fd |
1 kilo patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2 diş saımsak
2 tane domates
4 tane sivribiber
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
domates
biber
YAPILIŞI:
Patlıcanları aygazın üzerinde közle.Tavada sıvıyağla kıymayı kavur,içine soğanları küp şeklinde doğra kavur,sarımsağı küçük doğrayarak içine koy,salçasını koy.Küp şeklinde domates ve biberleri doğra ve karıştır.Baharatlarını kat.1 su bardağı su koy,suyu çekilene kadar pişsin.Közlediğin patlıcanların kabuklarını tamamen soy,borcama diz.Patlıcanların üzerine pişirdiğin karışımı paylaştır.Üzerini dilimlenmiş domates,biberle süsle,2 bardak su dök,fırına at,25 dakika pişir.Afiyet olsun.
pratik yemek tarifleri-fd |
Yorumlar
Yorum Gönder