HAŞHAŞLI ÇÖREK

pratik yemek tarifleri-fd

MALZEMELER:                       
2 sb ılık su
1 pkt yaş maya
3 yk toz şeker
1 tk tuz
1 sb sıvıyağ
aldığı kadar un
içi için:
1 kase yaş haşhaş
3 yk zeytinyağ
yrm sb toz şeker
yrm sb ceviz
YAPILIŞI:Hamuru için ılık su ,mayayı ve şekeri konserve kavanozuna  koyup kapağını kapatıp 20 dk bekletiyoruz.Sonra bu malzemeyi derin bir kaba boşaltıp sıvıyağ ,tuz ve unu ekleyip yumuşak ele yapışmayacak hamur kıvama getirin.hamuru 4 eşit bezeye böl her bezeyi 1 parmak kalınlığında oklava yardımıyla aç.ayrı bir kapta haşhaşı sıvıyağ ile karıştırıp akışkan kıvamına getip açtığımız hamura sür üzerine toz şekeri ve dövülmüş cevizi  serpip ince rulo yapıp üç parmak genişliğinde kesip kestiğin yerler yukarı gelecek şekilde yağlanmış tepsiye  yan yana dizin diğer hamurları aynı şekilde yapın üzerine haşhaş sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirin..AFİYET OLSUN..

Karşıdan yükle: 27102011644.jpg (386,5 KB)
prarik yemek tarifleri-fd

Yorumlar

Popüler Yayınlar